Nově v naší nabídce naleznete manuální objektivy od výrobce 7artisans. Důvod, proč jsme se rozhodli tyto objektivy zařadit je, že poptávka po podobných objektivech stále stoupá. A také víme, že dnešní obliba manuálních objektivů nevznikla jen náhodou. Mnoho starších objektivů je při porovnání s dnešními objektivy více než srovnatelných, navíc objektivy často mají svůj charakter, nejsou tak sterilní a práce s nimi přidává další možnosti kreativní tvorbě. Proto lze s radostí přijmout produkci 7Artisans, objektivů s prověřenou konstrukcí, ale již s moderními bajonety Sony E, Canon EF-M, Fujifilm X, či MicroFourThirds. Odpadá tak potřeba řešit konverzi starých bajonetů na nová těla s omezením ostření na nekonečno. 7Artisans posune Vaši kreativní tvorbu za pár korun a máte-li chuť se s fotografiemi opravdu pomazlit, rozhodně se na jejich nabídku podívejte.

Něco málo o firmě 7Artisans:

Jak o sobě sami říkají, "Jsme skupina čínských foto nadšenců, kteří se jednou sešli na společné večeři", to se psal rok 2015. Nad jídelním stolem společně diskutovali o svých zálibách k fotografii. Někdo se zajímal o optiku, dalším nebyl cizí výrobní proces a jeden byl vášnivý sběratel Leica objektivů. Nakonec všichni společně došli ke stejnému závěru: "Pokud zapojíme všechny naše zkušenosti a dovednosti, můžeme společně vytvořit nové, originální a vysoce kvalitní objektivy." Takto začal projekt 7Artisans.

V začátcích se k projektu přidalo ještě několik dalších lidí, kteří postupně vytvořili počáteční tým. Cesta k naplnění cílů byla ale dlouhá a pracná. První prototypy objektivů, diagnostika problémů, jejich odstranění, zjednodušení montáže. K tomu nové nápady a požadavky, stal se z toho cyklus pokusů a omylů, který se stále opakoval.  

Čas plynul, prototypy přibývaly a lidé v týmu ubývali. U objektivu 50 mm f/1,1 bylo celkem 100 vzorků, než dosáhli požadovaných výsledků.
Na začátku byl tým tvořen mnoha členy, kteří díky délce vývoje a ztrátě důvěry k projektu, postupně tým opouštěli, nakonec zbylo pouhých 7 členů. Na jejich počest, těch, kteří projektu věřili od samého začátku, se rozhodli pojmenovat objektivy "7Artisans" (Artisans = vysoce kvalifikovaní řemeslnící)