Nové stativy od Benra Slim jsou v setu s rychlou kulovou hlavou. Cenově dostupné stativy jsou v provedení hliníkových nebo kompozitových nohou. Benro Slim stativy s tenkým profilem nohou splňují náročné požadavky na co nejkompaktnější rozměry a nízkou hmotnost. Maximální nosnost stativů je 4 kg, stativy je ideální pro mirrorles fotoaparáty a střední třídu DSLR.
Slim nohy stativu jsou vybaveny modře eloxovanými hliníkovými otočnými zámky, pro snadnou a rychlou manipulaci. Výsuvný středový sloupek je opatřen drážkou proti nechtěnému protáčení v základně stativu, sloupek lze také otočit čímž umožňuje fotografování těsně nad zemí. Háček na středovém sloupku slouží k zavěšení zátěže čímž se zvyšuje stabilita stativu.

4 sekční nohy stativu jsou ukotveny v základně z hořčíku které lze polohovat ve 3 úhlech. Nohy jsou zakončeny gumovými patkami proti smýkání, patky jsou vhodné pro většinu povrchů. Pro správné nastavení roviny stativu jsou k dispozici dvě vodováhy z nichž jedna se nachází v základně stativu a druhá na kulové hlavě.

Kulová hlava N00 je kompatibilní se systémem Arca-Swiss, stejně jako u všech profesionálních systémů, hlava je ocejchována stupni pro panoramtickou fotografii a její směr se ovládá jedním aretačním ovladačem. Nechtěnému vypadnutí destičky z halvy brání bezpečnostní systém P&T, jenž je na Benro hlavách standardem.

VLASTNOSTI VÝHODY
Slim provedení velmi kompaktní stativ ve složeném stavu
Otočné hliníkové zámky nohou rychlé nastavení výšky stativu, stačí otočit o půl závitu
Arca-Swiss destička modrá hliníková destička kompatibilní se systémem Arca vybavena šroubem s očkem pro snadnou manipulaci
Lehká magnéziová základna stativu umožňuje nastavení nohou ve 3 úhlech
Kulová hlava s jedním ovladačem rychlé a snadné nastavení hlavy do požadované polohy

Technická specifikace:

Model Počet sekcí Max. výška Min. výška Hmotnost Nosnost
Benro TSL08AN00 Slim tripod set hliník 4 146,4 cm 51 cm 1200g 4 kg
Benro TSL08CN00 Slim tripod set karbon 4 146,3 cm 51 cm 1010 g 4 kg

Cena se očekává 2.490 Kč za hliníkový set s hlavou a za kompozitovy 3.590 Kč. Stativy Benro TSL08AN00 a TSL08CN00 je možné předběžně objednávat, dostupnost předpokládáme v průběhu června.