Nikon právě oznámil novinku dvou kompaktních fotoaparátů řady Coolpix S6600 a L620. COOLPIX S6600 bude disponovat rozhraním Wi-Fi a L620 nabídne 14 násobný zoom.

Tisková zpráva:

Nikon uvádí fotoaparát COOLPIX S6600 s rozhraním Wi-Fi a fotoaparát COOLPIX L620 s velkým rozsahem zoomu

Získejte odlišný pohled s fotoaparátem Nikon COOLPIX S6600 a jeho novým nastavitelným displejem

Nikon Coolpix S6600Amsterdam, Nizozemsko, 6. srpna 2013 - Společnost Nikon Europe dnes uvedla dva nové kompaktní fotoaparáty řady COOLPIX: Nikon COOLPIX S6600 s výklopným a otočným monitorem LCD, objektivem NIKKOR s 12× zoomem a vestavěným rozhraním Wi-Fi, díky kterému lze provést například také synchronizaci s GPS smartphonu; a ergonomicky tvarovaný Nikon COOLPIX L620 s rozšířeným rozsahem zoomu a záznamem Full HD videosekvencí.

Nikon COOLPIX S6600 - pohled na svět z nové perspektivy
Nový výklopný a otočný displej fotoaparátu COOLPIX S6600 usnadňuje pořizování působivých autoportrétů a je speciálně konstruován tak, aby napomáhal při tvorbě kompozice snímků a fotografování z nadhledu a podhledu a odstranil nutnost odhadů při pořizování autoportrétů na délku paže. Přístroj navíc disponuje funkcí Ovládání gesty, která umožňuje pořizovat statické snímky a videosekvence a ovládat zoom gesty ruky při nastavení monitoru do polohy pro autoportrét.

Kromě tohoto vybavení pro perfektní portréty kombinuje COOLPIX S6600 množství dalších funkcí s cílem dosáhnout výjimečně kvalitních snímků za všech podmínek. Obrazový snímač CMOS s technologií přímého osvětlení fotodiod a 16 miliony pixelů poskytuje v kombinaci s objektivem vybaveným 12× optickým zoomem živé snímky a videosekvence za vysoké hladiny osvětlení ve dne i za špatných světelných podmínek v noci. Další tvůrčí možnosti nabízejí Full HD videosekvence se stereofonním zvukem a možností použití optického zoomu, a to zejména v kombinaci s nastavitelným monitorem, který dovoluje sledovat akce z libovolných úhlů.

Nikon Coolpix s otevřeným displejemNicolas Gillet, produktový manažer pro spotřebitelské produkty společnosti Nikon Europe, komentuje: „COOLPIX S6600 je dostatečně plochý na to, aby se vešel do kapsy, a současně dostatečně vyspělý, aby zapůsobil každým pořízeným snímkem a každou videosekvencí. Je proto ideální pro všechny motivy od portrétů až po rozsáhlé krajiny. Tento COOLPIX s výklopným a otočným monitorem potěší každého začínajícího fotografa, který požaduje nadprůměrné snímky."

Fotoaparát nabízí kromě vysoce kvalitních snímků také množství vestavěných filtrů a efektů pro získání osobitého vzhledu každého snímku. Režim rychlých efektů umožňuje aplikovat speciální efekty přímo po pořízení snímku jednoduchým stisknutím tlačítka a usnadňuje tak tvůrčí úpravy snímků před jejich okamžitým přenosem. Fotoaparát nabízí 30 různých efektů a 18 motivových programů pro získání nedostižných výsledků. COOLPIX S6600 jako ideální přístroj pro cestování nabízí režim Jednoduché panoráma pro fotografování nádherných výhledů bez jakýchkoli komplikací a systém redukce vibrací (VR) zaručuje vždy stabilní a ostré snímky. Fotoaparát je k dispozici ve čtyřech barevných provedeních (černá, červená, fialová, bílá), která zaručí, že skvěle zapůsobí na všech místech, kde se budete pohybovat.

Nikon COOLPIX L620 - velký rozsah zoomu a působivý design

Nikon Coolpix L620Společnost Nikon uvedla rovněž COOLPIX L620, nový příspěvek do série fotoaparátů L s velkým rozsahem zoomu. Obrazový snímač CMOS s technologií přímého osvětlení fotodiod a 18 miliony pixelů zaručuje v kombinaci s širokoúhlým objektivem NIKKOR s 14× zoomem špičkové výsledky za všech okolností, a jednoduché ovládání fotoaparátu přináší zábavu a svobodu do srdce fotografie.

Nicolas Gillet, produktový manažer pro spotřebitelské produkty společnosti Nikon Europe, komentuje: „Ergonomicky tvarovaný a snadno ovladatelný COOLPIX L620 s jasným 76mm (3") monitorem LCD je vhodný pro každého, kdo hledá inteligentní fotoaparát s velkým rozsahem zoomu, kreativními efekty a záznamem Full HD videosekvencí. Fotoaparát je praktickým vybavením kdykoliv a na libovolném místě a nabízí ergonomický design s gripem, jenž je zároveň úschovnou pro dvě AA baterie. Díky 18 motivovým programům, funkci automatické volby motivových programů a zjednodušenému automatického režimu (Snadný Auto režim) se mohou i začátečníci soustředit na kompozici snímků a užívat si prožité okamžiky."

Pro získání kvalitních snímků v širokém spektru situací je COOLPIX L620 vybaven režimem Jednoduché panoráma, redukcí rozmazání snímků, technologií redukce vibrací (VR), automatickým zaostřováním s vyhledáním hlavního objektu a automatickou identifikací fotografovaného objektu, a možností fotografovat stylem „zaměř a stiskni" s jistotou dosažení nejkvalitnějších možných snímků bez ohledu na úroveň fotografických zkušeností uživatele.

COOLPIX L620 bude k dispozici v černém a červeném barevném provedení.