FlashQ na fotoaparátu Panasonic LumixFlashQ má dvě tlačítka a jednu tříbarevnou LED diodu, což je vše co potřebujete k ovládání všech funkcí tohoto bezdrátového systému řízení blesků. Zařízení využívá automatický výběr kanálu k rychlému spárování až osm přijímačů najednou, umožňující ovládat více zábleskových zařízení najednou. K dispozici je i výstupní konektor, který umožňuje zařízení přes synchronizační PC konektor.

Díky využití rádiového řízení namísto infračerveného využívaného u mnoha standardních originálních řešení zařízení, nevyžaduje FlashQ přímou viditelnost mezi vysílačem a přijímačem. Omezení zařízení představuje absenci podpory TTL funkce a synchronizační rychlost je omezena na 1/250 sekundy.

Za 39 dolarů získáte kauci k získání jednoho vysílače a jednoho přijímače v různých barvách, za 55 dolarů dostane jeden vysílač a dva přijímače a za 125 dolarů nabízí společnost získat zařízení s podpisem zákazníka.

V době psaní tohoto příspěvku získal $35.000 čímž překonal $25.000 potřebných k rozjetí celého projektu. Více informací o projektu FlashQ získáte na stránce IndieGoGo.

Set FlashQ obsahuje:

  • 1 x FlashQ vysílač
  • 1 x FlashQ přijímač
  • 1 x adaptér do bleskové patky
  • 1 x synchronizační kabel
  • 2 x CR2032 knoflíková baterka

FlashQ, detail
FlashQ, využití 1
FlashQ, využití 2