Také vám už dochází inspirace při vymýšlení, narozeninových, vánočních nebo jiných dárků? My vám s tím pomůžeme! Tedy alespoň s výběrem dárku pro nadšeného fotografa. Vytvořili jsme pro vás seznam nejlepších dárků pro fotografy, které jsou vhodné i pro ty nejnáročnější fotografy.

Naše Top tipy na dárky

Pouzdra na paměťové karty

V dnešní době dat jsme nuceni mít u sebe více než jednu paměťovou kartu. Hlavně pokud nechceme, aby nás při focení překvapil nedostatek paměti. Pouzdro na paměťové karty poskytuje bezpečné a organizované úložiště. Takový obal je ideální pro ochranu paměťových karet před povětrnostními vlivy a mnohdy i před tvrdým zacházením. 

Kit pro čištění objektivu

Kvalitní fotografie začíná s čistým objektivem. Ideální sada obsahuje foukač, mikrovláknovou utěrku a štětec pro efektivní čištění. Skvělý dárek pro každého fotografa. 

Sada na čištění snímače

Tato sada je poněkud specifičtější než ta na čištění objektivu. Prach na snímači může poškodit snímky. Speciální stěrka a přípravek na čištění snímače nabízí jemnou péči. A kterou tedy zvolili? My doporučujeme tuto kompletní sadu.

Paměťové karty

Nezávisle na typu fotografie vždy potřebujete dostatek paměťových karet. Čím více tím lépe. Darujte fotografovi další karty k ukládání jeho snímků. SanDisk karty jsou rychlé a dostupné v různých kapacitách. U nás je výběr opravdu široký.

Utěrky z mikrovlákna

Každý fotograf ví, že mikrovláknových utěrek není nikdy dost. Jsou vhodné pro čištění objektivu, hledáčku nebo displeje. Ideální dárek pro každého fotografa.

Držák na krytky objektivu

Už žádná ztracená krytka objektivu. Funkční a praktický dárek, který ocení každý majitel objektivu, zvláště ten, který si zakládá na bezpečnosti své techniky. Zvolte si jej ve formě klíčenky, přezky na popruh techniky či tašky nebo připnutí přímo k fotoaparátu. 

Fotobrašna

Většina fotografů má ráda pořádek. A ještě raději bezpečí pro svoji techniku. Brašna na fotoaparát a příslušenství pomáhá udržet vše v tašce uspořádané a v bezpečí. Množství kapes a úložných prostor je jen další plus. 

Praktický stativ

Každý fotograf ocení kompaktní přenosný stativ. Model známý jako tripod s flexibilníma nohama je skvělý na improvizované záběry, snadno se skládá a nezabírá mnoho místa. Podívejte se na tyto GorillaPody.

Řemínek na fotoaparát

Řemínky na fotoaparátech nejsou jen obyčejným módním doplňkem. I v tomto případě jde hlavně o bezpečnost vašeho fotoaparátu během náročného focení. I když některé jsou opravdu stylové. Vyberte si z řemínek na zápěstí nebo na krk.

Dálkový ovladač spouště

Pro fotografa, který rád fotí či točí sám sebe, nebo potřebuje odpálit spoušť na dálku, je bezdrátový dálkový ovladač spouště skvělým dárkem. Také focení dálkovou spouští pomáhá eliminovat chvění při snímání například v nízkém osvětlení. U nás naleznete dálkové ovládání pro různé značky fotoaparátů.

Náhradní baterie

Po obavách z nedostatku paměti přichází také strach z vybité baterie. Tuto fobii potlačíte náhradní baterií. Tak se vyhnete problémům s vybitým fotoaparátem v nesprávný moment. 

Fotobatoh

Dárek, který opravdu potěší každého kreativního fotografa či videomakera. Fotobatohy ideální pro cestování za úžasnými záběry zajistí vaši techniku před vlivem počasí, ztrátou a rukama zlodějů. U nás doporučujeme batohy od značky Vanguard.

Stále jste nenašli vhodný dárek? Pokud stále váháte zkontrolujte i příslušenství pro objektivy jako filtry, clony či ochranné návleky. My však věřím, že ideální dárek jste si už našli také s naší pomocí. Přejeme hodně radosti z dárku a spoustu úžasných záběrů.