Nový stabilizovaný objektiv AF-S DX NIKKOR 18-140 mm f/3,5-5,6G ED VR právě spatřil světlo světa. Jedná se o objektiv, který využijí všichni ti, kteří chtějí využívat výhody zrcadlovek, ale nechtějí se příliš zabývat výměnou objektivů.

NIKKOR AF-S DX 18-140 mm f/3,5-5,6G ED VR

JSEM ROZMANITÝ

Amsterdam, Nizozemsko, 6. srpna 2013 - Společnost Nikon dnes oznámila nový objektiv formátu DX s velkým rozsahem ohniskových vzdáleností od širokoúhlého objektivu až po teleobjektiv, s kompaktní konstrukcí a redukcí vibrací.

AF-S DX NIKKOR 18–140 mm f/3,5–5,6G ED VRTento všestranný univerzální objektiv zachytí vše od rozsáhlých krajin a detailů vzdálených objektů až po ostré HD videosekvence. Objektiv nabízí rozsah ohniskových vzdáleností 18-140 mm, který poskytuje tvůrčí svobodu pro fotografování širokého spektra objektů bez výměny objektivů, a je ideální pro nováčky. Objektiv je praktický, snadno přenosný a představuje vysoce komfortní volbu v případech, kdy chcete cestovat nalehko a současně fotografovat v nejrůznějších situacích.

Zurab Kiknadze, produktový manažer pro objektivy, příslušenství a software společnosti Nikon Europe, říká: „Klíčovými prvky vývoje tohoto objektivu byly všestrannost, dostupnost, snadná přenosnost a optimální kvalita obrazu. Použití různých objektivů pro všelijaké specifické účely představuje velkou výhodu, ale pokud je nutná snadná přenosnost a všestrannost, upřednostňují někteří fotografové jediný objektiv. NIKKOR 18-140 mm f/3,5-5,6G ED VR je dalším doplňkem rozsáhlé řady objektivů Nikon se zoomem a je ideálním vybavením pro uživatele, kteří upřednostňují jediný univerzální objektiv. Novinka je určena do sad s vybranými fotoaparáty formátu DX a uživatelům těchto přístrojů umožní zachytit nejrůznější objekty."

Všestranné vybavení
Všestranný, velmi praktický objektiv. Nový NIKKOR s širokým rozsahem ohniskových vzdáleností 18-140 mm pokrývá nejpoužívanější ohniskové vzdálenosti a je ideálním univerzálním objektivem. Začínající a příležitostní víkendoví fotografové mohou zachytit rozsáhlé krajiny pomocí širokoúhlého konce objektivu nebo využít na maximum telerozsah objektivu pro zachycení vzdálených objektů, a ocení možnost získat vysoce kvalitní snímky a videosekvence bez nutnosti výměny objektivu.

 

Stabilní fotografování
Všestranný rozsah ohniskových vzdáleností doplňuje technologie redukce vibrací Nikon (VR) umožňující fotografovat až o 4 EV delšími časy závěrky a účinně tak využívat i nízké hladiny osvětlení s jistotou získání výrazně ostřejších snímků při fotografování z ruky v celém rozsahu ohniskových vzdáleností. Systém výrazně potlačuje riziko rozmazání snímků zejména při použití delších ohniskových vzdáleností. Technologie redukce vibrací zaručuje rovněž stabilní obraz v hledáčku - i při záznamu videosekvencí - a zvyšuje komfort při panorámování. Provoz objektivu je tichý při pořizování snímků i při filmování.

Optimální kvalita obrazu
Kvalita obrazu je optimalizována pro požadavky dnešních obrazových snímačů digitálních jednookých zrcadlovek s vysokým rozlišením a objektiv poskytuje vynikající obraz v celém rozsahu ohniskových vzdáleností. Optická konstrukce objektivu využívá 17 čoček zkombinovaných do 12 členů. Jeden optický člen ze skel ED (optická skla s extrémně nízkým rozptylem světla) a jeden asférický optický člen pomáhají dosahovat vysokého rozlišení a kontrastu obrazu při současné minimalizaci většiny vad zobrazení včetně barevné vady.

Dobrá přenosnost
Objektiv nabízí dobrý poměr velikosti, hmotnosti, ceny a kvality obrazu a představuje praktickou kombinaci přesné optiky NIKKOR, širokého rozsahu ohniskových vzdáleností a nízké hmotnosti (490 g). Kovový bajonet a gumová těsnění proti klimatickým vlivům zvyšují odolnost objektivu při cestování.

Více informací o oceněných produktech společnosti Nikon naleznete na stránce: www.nikon.cz