Co přesně se od tohoto kroku dá očekávat můžeme jen spekulovat. Podle našeho názoru Nikon opouští vývoj a výrobu zábleskových světel, který přenechá právě těmto dvěma společnostem. Nissin a Profoto se již nebudou muset spoléhat na zpětný inženýring, protože Nikon začne poskytovat Nissinu a Profotu podporu při vývoji.

Co však nejde nijak rozporovat je, že v portfoliu blesků Nikon je Nikon SB-5000 z roku 2015 a to je již 7 let stará záležitost. Od té doby konkurence nespí a představují jednu novinku za druhou. Nikon Z bezzrcadlovky Nikon pěkně odstartoval, ale na vývoj tohoto příslušenství po propadu posledních let Nikonu nezbývají finance. Outsourcing tohoto příslušenství specialisty v oboru nemusí být vůbec špatným krokem, vzájemný propojením know-how může přinést zákazníkům zajímavá řešení.

Tisková zpráva

NIKON BUDE SPOLUPRACOVAT S PRODUKTY SPOLEČNOSTI NISSIN JAPAN LTD. A PROFOTO AB

MELVILLE, NY - Společnost Nikon Inc. s potěšením oznamuje, že Nikon Corporation bude spolupracovat se společností Nissin Japan Ltd. (prezident a generální ředitel: Chikara Goto) a Profoto AB (generální ředitel: Anders Hedebark, sídlo: Stockholm, Švédsko) na produktech systémových blesků a studiového osvětlení.

Společnost Nissin Japan Ltd. je výrobcem zábleskových světel s více než 60letou historií od svého založení v roce 1959. Společnost Profoto AB je předním světovým výrobcem osvětlovací techniky pro profesionální fotografy. K dnešnímu dni obě společnosti vydaly velké množství produktů rychlých světel kompatibilních s fotoaparáty Nikon. Tato spolupráce obou značek dále zvýší vzájemnou kompatibilitu bezzrcadlovek Nikon a produktů Nissin Japan Ltd. Nissin Digital a Profoto AB značky Profoto.

Vedle nativních produktů zábleskových světel Nikon se zlepší kompatibilita s produkty Nissin Digital a Profoto další spolehlivé možnosti pro uživatele fotoaparátů Nikon a rozšíří možnosti obrazového vyjádření.