Dnes byl představen nový blesk nižší třídy vhodný jako levné řešení posílení stávajícího bleskového vestavěného osvětlení nebo pro kompakty Coolpix, mající zábleskovou patici. Blesk SB300 je napájen dvěma tužkovými bateriemi AAA a poskytuje osvětlení maximálního SČ 18. Hlavu blesku lze vyklopit směrem nahoru v úhlu až 120° a získat tak požadovaný směr osvětlení. Odražení záblesku o strop nebo stěny místnosti umožňuje tvůrčí práci se světlem.

JSEM STRÁŽCE SVĚTLA

Amsterdam, Nizozemsko, 6. srpna 2013 - Společnost Nikon Europe dnes uvedla nový externí blesk pro začátečníky, Nikon SB-300.

Nikon SB-300Tento kompaktní, lehký a všestranný blesk se snadnou přenosností je ideální pro nováčky v oblasti fotografie, kteří chtějí překonat omezení vestavěného blesku fotoaparátu a zkoumat tvůrčí možnosti práce s osvětlením. Blesk je kompatibilní s digitálními jednookými zrcadlovkami Nikon a fotoaparáty COOLPIX vybavenými sáňkami pro upevnění příslušenství a umožňuje kontrolovat kvalitu osvětlení pro zvýšení působivosti pořizovaných snímků.

Blesk SB-300 nabízí i začátečníkům neuvěřitelně snadné ovládání, inspiruje nováčky k vytváření vlastního tvůrčího vidění a umožňuje snadno zvýšit působivost snímků pořizovaných za denního světla, zvýraznit detaily objektů fotografovaných v protisvětle nebo změkčit zábleskové světlo odražením světla záblesku o strop místnosti.

Zurab Kiknadze, produktový manažer pro objektivy, příslušenství a software společnosti Nikon Europe, říká: „Externí blesky mohou poskytnout více než jen osvětlení objektů v tmavých prostředích, a nový blesk SB-300 je ideální volbou pro začínající fotografy, kteří chtějí odhalit možnosti zábleskového osvětlení. Tento blesk je jednoduchým prostředkem pro získání kontroly nad osvětlením v situacích, kdy trvalé či přirozené osvětlení může dopadat z nevhodného úhlu nebo má nežádoucí barvu, teplotu či intenzitu. I v případě, že jste nováčky v oblasti zábleskové fotografie a pracujete za obtížných světelných podmínek, budete moci překonat nevhodné osvětlení a získat takové snímky, jaké očekáváte."

Kontrola nad osvětlením
Fotografie je umění tvorby snímků pomocí světla a blesk SB-300 je jednoduchým a dostupným prostředkem pro odhalování účinků externího zábleskového světla na kvalitu snímků. Směrné číslo blesku 18 (m, ISO 100) umožňuje osvětlit vzdálenější objekty za nízké hladiny osvětlení, využít blesk pro doplňkový záblesk zdůrazňující jemné detaily objektu, změkčit stíny vržené okolním osvětlením nebo kompenzovat silné protisvětlo.

Všestranné provedení
Hlavu blesku lze vyklápět směrem nahoru v úhlu až 120° pro vyšší všestrannost při fotografování různých motivů. Odražením světla záblesku o strop nebo stěny místnosti lze zamezit získání plochých snímků, resp. lze hlavu blesku nastavit tak, aby objekt získal měkčí a přirozenější vzhled při pořizování portrétů v interiérech. Podpora i-TTL řízení záblesku Nikon zaručuje optimální automatické vyvážení zábleskové expozice a uživatelé digitálních jednookých zrcadlovek mohou snadno na těle fotoaparátu aktivovat synchronizaci blesku s dlouhými časy, redukci efektu červených očí a další zábleskové režimy pro získání přirozenějšího osvětlení.

Jednoduché ovládání
Blesk SB-300 nabízí solidní světelný výkon a je ideálním doplňkem při cestování. Fotografování s tímto bleskem je jednoduché - stačí jen nasadit jej do sáněk pro upevnění příslušenství na fotoaparátu a zapnout. Není třeba procházet a učit se nová menu volitelných možností. Blesk SB-300 je napájen pomocí dvou baterií velikosti AAA, které jsou snadno dostupné všude na světě a zaručují, že budete moci využívat zábleskovou fotografii na libovolném místě.
Blesk SB-300 se dodává včetně měkkého pouzdra.
Hlavní vlastnosti
Snadno přenosný:
ideální vybavení, které je praktické v okamžiku, kdy je třeba doplňkové osvětlení objektu a v případech tvůrčí práce se světlem. Kompatibilní s režimem i-TTL.
Kompatibilní: s digitálními jednookými zrcadlovkami Nikon a fotoaparáty COOLPIX vybavenými sáňkami pro upevnění příslušenství.
Všestranné možnosti: směrné číslo 18 (m, ISO 100) umožňuje osvětlit vzdálené objekty i za nízké hladiny osvětlení.
Směrované osvětlení: hlavu blesku lze vyklopit směrem nahoru v úhlu až 120° a získat tak požadovaný směr osvětlení. Odražení záblesku o strop nebo stěny místnosti umožňuje tvůrčí práci se světlem.

Snadné ovládání: fotografování s bleskem je jednoduché - stačí jen nasadit jej do sáněk pro upevnění příslušenství.
Tepelná pojistka: zabraňuje poškození blesku přehřátím v důsledku intenzivního využívání blesku.
Baterie velikosti AAA: blesk SB-300 je napájen pomocí dvou baterií AAA, které jsou snadno dostupné všude na světě.
Firmware blesku lze aktualizovat pomocí těla fotoaparátu.