společnost Nikon dnes rozšířila svou řadu revolučních systémových fotoaparátů Nikon 1 o zcela nový model Nikon 1 V3. Tento snadno přenosný systémový fotoaparát nabízí špičkovou rychlost a profesionální výkonnost v malém a pevném těle. Dále uvedla také dva nové objektivy 1 NIKKOR se zoomem: výkonný superteleobjektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6 a všestranný objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM. Oba tyto nové objektivy formátu CX nabízejí vysokou přesnost a snadnou přenosnost a v kombinaci s fotoaparáty Nikon 1 umožňují rychlé a přesné fotografování.

Předpokládané ceny novinek jsou následující:

Nikon 1 V3 pouze tělo 21.490,- Kč (789 Euro)
Nikon 1 V3 kit s VR10-30mm PD-ZOOM 23.990,- Kč (879 Euro)
Nikon 1 V3 double kit s VR10-30mm PD-ZOOM + Nikkor 30-110mm 27.990,- Kč (1.039 Euro)
1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6 25.790,- Kč (949 Euro)
1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM 7.590,- Kč (279 Euro)

Tiskové zprávy

Nikon 1 V3

JSEM ZTĚLESNĚNÍM RYCHLOSTI

Zachyťte každou akci zcela novým fotoaparátem Nikon 1 V3: přístrojem s vysokou rychlostí a profesionální výkonností ve snadno přenosném těle

Nikon 1 V3Amsterdam, Nizozemsko, 13. března 2014 Společnost Nikon dnes rozšířila svou řadu revolučních systémových fotoaparátů Nikon 1 o zcela nový model Nikon 1 V3. Tento snadno přenosný systémový fotoaparát nabízí špičkovou rychlost a profesionální výkonnost v malém a pevném těle a neujde mu žádný motiv.
Nikon 1 V3 je vynikajícím náročnějším nebo druhým fotoaparátem, který je určen pro seriozní fotografy požadující vysokou rychlost, výkon a spolehlivost při současné možnosti cestovat nalehko. Převratný systém hybridního automatického zaostřování Nikon nyní obsahuje 171 zaostřovacích polí, z nichž 105 pracuje na principu fázové detekce pro automatické zaostřování ohromující rychlostí; a snímací frekvence sériového snímání ve formátu RAW je rychlejší než u digitálních jednookých zrcadlovek a umožňuje s naprostou přesností zachytit všechny akce trvající pouhé zlomky sekund. Velký obrazový snímač CMOS s 18,4 milionu pixelů a rozsahem citlivostí ISO 160-12 800 zaručuje výsledky s vynikající úrovní detailů a nový systém zpracování obrazu EXPEED 4A zvyšuje celkovou výkonnost a poskytuje fotoaparátu bezkonkurenční rychlost a bohatý dynamický rozsah.
Fotoaparát Nikon 1 V3 je jako první z přístrojů řady Nikon 1 vybaven extrémně citlivým výklopným dotykovým monitorem, který nabízí ovládání důležitých funkcí pro fotografování, a vestavěným rozhraním Wi-Fi pro snadné rozšíření možností využití snímků prostřednictvím chytrých zařízení. Nikon 1 V3 je chytrou volbou rovněž pro rychlé a bezproblémové filmování a rozšiřuje výhody záznamu videosekvencí u systému Nikon 1 o množství nových režimů videosekvencí nabízejících více způsobů ovládání záznamu. Nové volitelné systémové příslušenství zahrnuje elektronický hledáček Nikon 1 DF-N1000 a odolný, funkční grip GR-N1010 - oba přinášejí na dosah ovládání na úrovni digitálních jednookých zrcadlovek. Spolu s fotoaparátem Nikon 1 V3 je uveden také nový superteleobjektiv 1 NIKKOR a plochý objektiv s motorickým nastavením zoomu, který poskytuje fotografům využívajícím systém Nikon 1 maximální tvůrčí možnosti v libovolné situaci.
Jordi Brinkman, produktový manažer oddělení kompaktních systémových fotoaparátů Nikon 1 společnosti Nikon Europe, říká: „Výjimečně rychlý Nikon 1 V3 je odpovědí na požadavky fotografů, kteří nechtějí zmeškat žádnou příležitost k pořízení snímku. Jde o systémový fotoaparát, který se ovládá ještě lépe, než vypadá: nabízí špičkovou rychlost, vysokou kvalitu obrazu a malé a pevné tělo s optimalizovaným designem pro tvůrčí práci při zachování extrémně snadné přenosnosti. Fotografové a filmoví tvůrci, kteří chtějí věnovat pozornost detailům, ocení kompoziční svobodu poskytovanou výklopným dotykovým monitorem a volitelným elektronickým hledáčkem."


Špičková rychlost a profesionální výkonnost
Nikon 1 V3 je určen pro všechny, kteří odmítají zmeškat jakoukoli akci, a zaručuje profesionální výkonnost a kvalitu snímek za snímkem. Velký obrazový snímač CMOS formátu CX s 18,4 milionu pixelů neobsahuje optický antialiasingový filtr, takže lze získat maximum z každého pixelu: zachytíte v brilantních detailech i ty nejjemnější struktury a široký rozsah citlivostí ISO 160-12 800 vám zaručí perfektní snímky za nízké hladiny osvětlení. Nikon 1 V3 je rychlejší než digitální jednooké zrcadlovky a nabízí bleskurychlé sériové snímání frekvencí až 20 sn./s při použití kontinuálního zaostřování, a za předpokladu pevného zaostření před expozicí prvního snímku je schopen pořídit 40 snímků RAW frekvencí až 60 sn./s. Nový systém zpracování obrazu EXPEED 4A poskytuje tuto výjimečnou rychlost a kvalitu obrazu za pomoci dvou výkonných obvodů: jeden obvod zaručuje rychlý zápis dat a jejich snadný přenos, zatímco druhý obvod zaručuje vynikající redukci šumu, neobvykle vysokou ostrost obrazu a bohatou gradaci. Převratné hybridní automatické zaostřování Nikon 1 nyní využívá 171 zaostřovacích polí (oproti předchozím 135) pro rychlé zaostření objektu bez ohledu na rychlost probíhající akce: působivých 105 zaostřovacích polí s fázovou detekcí je rovnoměrně rozmístěno v oblasti středu obrazového pole pro perfektní zaostření rychlých akcí a získání ostrých videosekvencí. Zaostřovací pole s detekcí kontrastu sahají až do krajů obrazového pole a umožňují získat perfektně ostré detaily i v obtížných světelných podmínkách.

Spolehlivé a přesné ovládání
Hlavní předností fotoaparátu Nikon 1 V3 je zcela svobodná tvorba kompozice. Fotoaparát je zkonstruován tak, aby umožňoval jemně vyvažovat nastavitelné parametry a tvořit bez nutnosti spuštění očí z fotografovaného objektu. Je vybaven hlavním a pomocným příkazovým voličem, dvěma programovatelnými funkčními tlačítky a multifunkčním tlačítkem pro rychlý přístup do menu fotoaparátu. Tenký výklopný monitor nabízí dotykové ovládání s vynikající citlivostí a umožňuje zaostřovat, exponovat a upravovat klíčová nastavení nebo zobrazovat účinky kreativních funkcí jednoduchým klepnutím na 7,5cm (3") LCD monitor s 1 037 000 pixely. Dotykovou obrazovku lze snadno zakázat nebo lze fotoaparát nastavit pro dvojí ovládání - dotykem a tlačítky. Pro další zvýšení přesnosti je k dispozici nový volitelný elektronický hledáček (EVF) Nikon 1 DF-N1000 se zobrazením téměř 100 % obrazového pole: tento snímatelný elektronický hledáček s 2 359 000 pixely nabízí vysoký kontrast, vysoké rozlišení, zobrazení důležitých provozních informací a možnost zvětšení obrazu objektů pro přesné manuální zaostřování. Pro zvýšenou stabilitu při použití dlouhých objektivů je k dispozici volitelný grip GR-N1010 se skloněnými ovladači, který nabízí komfortní přístup k tlačítku spouště a je vybaven třetím programovatelným funkčním tlačítkem a pomocným příkazovým voličem.

Videosekvence profesionální kvality
Váš ideální partner pro videosekvence, Nikon 1 V3, je skvělý v případech, kdy požadujete lehké vybavení, rychlé změny stanoviště a diskrétní filmování. Hybridní automatické zaostřování přístroje s rychlou a přesnou fázovou detekcí zaručuje plynulé videosekvence všech akcí s přesným sledováním objektu. Stisknutím tlačítka záznamu videosekvence lze okamžitě zahájit záznam, resp. lze převzít manuální kontrolu nad nastavením expozice a citlivosti ISO; elektronická redukce vibrací (E-VR) zaručuje ostrou a nerozmazanou stopáž HD videosekvencí pořízených při nastavení 1 080/30p nebo 720/30p. Pomocí funkce Zpomalený záznam, která přehrává tři sekundy trvající HD videosekvenci zaznamenanou frekvencí 120 sn./s po dobu více než 12 s, lze dosáhnout dramatických účinků a v nabídce fotoaparátu Nikon 1 V3 jsou i nové kreativní režimy včetně režimů Zrychlený záznam, Trhaný obraz a 4s videosekvence. Stejně jako u všech ostatních fotoaparátů Nikon 1 můžete pořizovat jednoduchým stisknutím tlačítka spouště statické snímky ve vysokém rozlišení i během filmování nebo můžete použít novou funkci Nikon - Automatické pořizování snímků: tato funkce je poprvé dostupná ve fotoaparátu Nikon 1 V3, kde provádí analýzu každého záběru a při dosažení optimálních podmínek provede automatickou expozici snímku.

Inovace systému Nikon 1
Originální inovace systému Nikon 1 nabízejí rychlý a snadný způsob, jak získat za všech okolností ty nejlepší snímky, či jak přímo ve fotoaparátu vytvořit z běžných snímků výjimečné. Osvědčený režim Zachycení nejlepšího okamžiku nyní obsahuje novou funkci Nikon Aktivní výběr, která pořídí za méně než jednu sekundu až 40 snímků v plném rozlišení a z těchto snímků umožní vybrat jeden, který se uloží. Zcela nová funkce Kreativní paleta, dostupná v kreativním režimu fotoaparátu, nabízí nový způsob aplikace uměleckých filtrů ve studiové kvalitě ještě před pořízením snímků. Kreativní paleta upravuje jas, sytost a vyvážení bílé barvy pro dosažení různých účinků: stačí jen posouvat prstem okolo kroužku na dotykové obrazovce nebo otáčet multifunkčním voličem a obraz na monitoru se odpovídajícím způsobem mění, takže lze pozorovat účinky nastavení na posléze exponovaný snímek.

Nové objektivy 1 NIKKOR
Spolu s fotoaparátem Nikon 1 V3 jsou uváděny rovněž dva nové objektivy 1 NIKKOR. Výkonný superteleobjektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6 poskytuje fotografům svobodu pořizování vynikajících snímků vysokou rychlostí teleobjektivem, navíc bez použití stativu. Objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM bude k dispozici nejprve v sadách s fotoaparátem Nikon 1 V3 a nabízí vysokou rychlost, všestrannost a vynikající kvalitu obrazu. Tento objektiv plochého provedení je vybaven automatickým, elektronicky řízeným krytem a mechanismem teleskopického tubusu, a zaručuje tak, že zachytíte bez zpoždění i ty nejneočekávanější příležitosti k pořízení statických snímků a videosekvencí.

Souhrn klíčových vlastností:
Velký obrazový snímač CMOS s 18,4 milionu pixelů:
citlivý obrazový snímač formátu CX s konstrukcí bez optického antialiasingového filtru. Zachycuje ostře jemné struktury a produkuje ostré a brilantní snímky.
ISO 160-12 800: automatická regulace citlivosti ISO v rozsahu 160-6 400; možnost zvýšení citlivosti až na hodnotu ISO 12 800. Dvě sofistikované funkce pro redukci šumu potlačují šum při fotografování v rozmezí citlivostí ISO 6 400 až 12 800.
EXPEED 4A: zaručuje rychlé pořizování vynikajících snímků a HD videosekvencí.
Bezdrátové připojení Wi-Fi: umožňuje připojení, sdílení a tvorbu. Můžete rychle a snadno sdílet kvalitní snímky z fotoaparátu Nikon 1 nebo vkročit do světa kreativních fotografických aplikací prostřednictvím vašeho chytrého zařízení.1
Profesionální ovládání: hlavní a pomocný příkazový volič, dvě programovatelná funkční tlačítka a expoziční režimy PSAM.
Dotykové ovládání: elektromagnetický 7,5cm (3") monitor LCD s 1 037 000 pixely.
Pokročilý hybridní AF: 171bodový systém automatického zaostřování. Obsahuje 105 zaostřovacích polí s podporou fázové detekce pro rychlé a přesné zachycení každé akce.
Bleskurychlá snímací frekvence: fotoaparát umožňuje fotografovat frekvencí až 20 sn./s při použití kontinuálního zaostřování nebo pořídit 40 snímků RAW frekvencí až 60 sn./s při pevném zaostření před expozicí prvního snímku série.
Videosekvence profesionální kvality: záznam Full HD (1 080p) videosekvencí (poměr stran 16 : 9) snímací frekvencí 60p/30p za současné možnosti plně manuálních úprav nastavení. Elektronická redukce vibrací umožňuje dosáhnout nerozmazané stopáže HD videosekvencí pořízených při nastavení 1 080/30p nebo 720/30p. Během filmování lze pořizovat statické snímky ve vysokém rozlišení a rovněž lze přehrávat extrémně zpomalené HD videosekvence zaznamenané frekvencí 120 sn./s.
Virtuální horizont: prostřednictvím monitoru LCD nebo externího hledáčku lze kontrolovat polohu fotoaparátu vůči horizontu (boční náklon fotoaparátu) a jeho náklon směrem nahoru a dolů.
Indikace nejvyšších jasů: upozorňuje na možné problémy s expozicí během přehrávání snímků.
Inovace systému Nikon 1: režim Zachycení nejlepšího okamžiku (s novými funkcemi Aktivní výběr, Inteligentní výběr snímku a Zpomalené zobrazení) a Pohyblivé momentky.
Kreativní paleta: umožňuje aplikovat umělecké filtry ve studiové kvalitě ještě před pořízením snímků pomocí dotykové obrazovky nebo multifunkčního voliče fotoaparátu.
Snadno přístupný slot pro paměťovou kartu: umožňuje snadné vkládání paměťových karet microSD.

Vybrané volitelné příslušenství:

  • Elektronický hledáček DF-N1000: snímatelný elektronický hledáček s 2 359 000 pixely. Nabízí vysoce kontrastní obraz s vysokým rozlišením a pokrytím téměř 100 % obrazového pole.
  • Grip GR-N1010: zvyšuje stabilitu fotoaparátu pro spolehlivé fotografování teleobjektivy. Nabízí doplňkové programovatelné funkční tlačítko, pomocný příkazový volič a tlačítko spouště.
  • Blesk SB-N7: kompaktní a výkonný blesk.
  • Adaptér bajonetu FT1: umožňuje nasadit objektivy NIKKOR pro digitální jednooké zrcadlovky na fotoaparáty Nikon 1.

Dodávané příslušenství fotoaparátu Nikon 1 V3:

  • Dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL20a
  • Nabíječka baterií MH-29
  • Kabel USB UC-E20 s mikrokonektorem USB
  • Popruh AN-N1000
  • Objektiv Nikon 1, krytky těla a krytka sáněk pro upevnění příslušenství na fotoaparátu
  • Dodávaný software: View NX2

POZNÁMKY:
1. Chcete-li použít vestavěné připojení Wi-Fi, stáhněte si do svého chytrého telefonu nebo tabletu aplikaci Wireless Mobile Utility. Aplikace je kompatibilní s chytrými zařízeními s operačními systémy iOS™ a Android™ a lze ji zdarma stáhnout ze serverů Google Play™ a Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube a další jsou ochranné známky společnosti Google Inc.

 

Superteleobjektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6 a všestranný objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM

Zaostří každou akci: Nikon uvádí extrémně plochý objektiv PD-ZOOM a snadno přenosný superteleobjektiv

Amsterdam, Nizozemsko, 13. března 2014 Společnost Nikon dnes uvedla dva nové objektivy 1 NIKKOR se zoomem: výkonný superteleobjektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6 a všestranný objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM. Oba tyto nové objektivy formátu CX nabízejí vysokou přesnost a snadnou přenosnost a v kombinaci s fotoaparáty Nikon 1 umožňují rychlé a spolehlivé fotografování.

Výjimečně snadno přenosný objektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6 poskytuje uživatelům fotoaparátů Nikon 1 svobodu rychlého fotografování výkonným teleobjektivem z ruky. Objektiv je perfektním doplňkem fotoaparátu Nikon 1 V3 a zároveň i vynikajícím příkladem výhod fotoaparátů Nikon 1 s ohledem na rozměry a rychlost při použití dlouhých teleobjektivů v porovnání s digitálními jednookými zrcadlovkami. Objektiv umožňuje přiblížit s vynikající přesností vzdálené objekty a je ideální pro fotografování sportu, přírody a krajiny, resp. pro dramatické detailní záběry při pořizování videosekvencí.
Plochý objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM bude dostupný nejprve v sadách s fotoaparátem Nikon 1 V3. Objektiv je ideální pro fotografování blízkých i vzdálených objektů a umožňuje zachycení všech okamžiků na perfektně komponovaných snímcích s využitím neuvěřitelně plynulého zoomování. Objektiv je jako první z objektivů řady 1 NIKKOR vybaven automatickým, elektronicky ovládaným krytem a mechanismem teleskopického tubusu, je připraven fotografovat ihned v okamžiku zapnutí fotoaparátu a pro lepší přenosnost se po vypnutí fotoaparátu ihned zasune do transportní polohy.
Jordi Brinkman, produktový manažer oddělení kompaktních systémových fotoaparátů Nikon 1 společnosti Nikon Europe, říká: „Systém Nikon 1 je znám svou rychlostí a snadnou přenosností a oba nové objektivy 1 NIKKOR tyto výhody vynikajícím způsobem posilují. Nový objektiv 10-30 mm PD-ZOOM určený do sad s tělem fotoaparátu je velmi snadno přenosný, všestranný objektiv, který nabízí výrazně vyšší kvalitu obrazu a okamžité zapnutí: velmi rychlé a plynulé přechody při změně ohniskové vzdálenosti s využitím elektrického motorického zoomování představují výraznou výhodu pro uživatele zaznamenávající videosekvence. Pro uživatele fotoaparátů Nikon řady 1 V, kteří chtějí zkoumat možnosti fotografování teleobjektivem, aniž by byli nuceni používat těžkopádné objektivy pro digitální jednooké zrcadlovky, je skvělou novou volbou objektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm: v kombinaci s novým fotoaparátem Nikon 1 V3 nabízí velmi nízkou hmotnost a snadno přenosné rozměry, a poskytuje tak nové možnosti pro rychlé fotografování teleobjektivem z ruky."

1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6: snadno přenosný superteleobjektiv
1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6: snadno přenosný superteleobjektiv Nový výkonný objektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm f/4,5-5,6 posouvá fotografování snadno přenosným teleobjektivem na zcela novou úroveň. Tento přesný teleobjektiv se vyznačuje výjimečně kompaktním provedením a poskytuje uživatelům fotoaparátů Nikon 1 svobodu fotografování superteleobjektivem vysokou rychlostí a bez použití stativu: v kombinaci s fotoaparáty řady Nikon 1 V, jako je nový Nikon 1 V3, tak představuje ideální kombinaci pro zachycování vzdálených akcí. Díky ohniskovým vzdálenostem ekvivalentním působivému rozsahu 189-810 mm u kinofilmu objektiv snadno zachycuje rychlé akční sporty na velké vzdálenosti, umožňuje přiblížit si zvířata v přírodě nebo zdůraznit detaily vzdálených krajin. Vzhledem ke kompaktní konstrukci objektivu je nyní fotografování superteleobjektivem nebývale komfortní a mechanismus teleskopického tubusu objektivu zaručuje jeho výjimečnou přenosnost. Jde o první objektiv 1 NIKKOR vybavený spínačem omezení zaostřitelných vzdáleností, který umožňuje zkrátit dobu zaostřování při fotografování objektů v pevně daném rozmezí vzdáleností. Zaostřovací motor Nikon s indukční cívkou (Voice Coil Motor) zaručuje rychlé a tiché automatické zaostřování a zaostřovací kroužek se zaostřovacím režimem M/A (automatické zaostřování s prioritou manuálního zaostření) umožňuje rychlou a přesnou manuální úpravu zaostření při použití automatického zaostřování. Objektiv je dostupný v černém provedení a vyznačuje se odolnou konstrukcí a metalickým vnějším povrchem, který perfektně doplňuje vzhled těl fotoaparátů Nikon 1.

 

 

 

1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM: plynulé zoomování
1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOMVýjimečně plochý objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM doplňuje řadu objektivů 1 NIKKOR a nahrazuje objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6. Tento výjimečně malý a lehký objektiv nabízí vynikající přenosnost, možnost okamžitého fotografování, vysokou kvalitu obrazu a plynulejší zoomování pro získání působivých snímků a videosekvencí. Široký rozsah zoomu 10-30 mm (ekvivalent u kinofilmu: 27-81 mm) nabízí všestranný rozsah ohniskových vzdáleností začínající širokoúhlým objektivem a umožňuje rovněž snadné přiblížení vzdálených objektů. Elektrické motorické zoomování umožňuje v kombinaci se zoomovým kroužkem plynulé zoomování a intuitivní ovládání, což je praktické zejména při filmování a v případě potřeby rychlých reakcí na probíhající akci. Objektiv plochého provedení je vybaven mechanismem teleskopického tubusu a elektrickým krytem namísto běžné krytky objektivu, a zachytí tak bez zpoždění i ty nejneočekávanější snímky a videosekvence. Stačí zapnout fotoaparát a ihned se otevře kryt objektivu a vysune jeho tubus: není nutné ztrácet cenné zlomky sekund odnímáním krytky objektivu. Po vypnutí fotoaparátu se objektiv ihned zasune a usnadní tak vložení fotoaparátu s nasazeným objektivem do brašny. Stylový objektiv 1 NIKKOR se vyznačuje odolným a luxusním vnějším povrchem a je dostupný v černém provedení.

Ostrý a stabilní obraz: vynikající kvalita obrazu
Oba nové objektivy 1 NIKKOR se zoomem využívají nejmodernější technologie Nikon v oblasti konstrukce objektivů pro získání vysoké kvality obrazu. Vysoce kvalitní optická konstrukce objektivu 1 NIKKOR VR
70-300 mm f/4,5-5,6 zaručuje ostré a kontrastní snímky v celém clonovém rozsahu: jeden optický člen ze skel Super ED (optická skla s extrémně nízkým rozptylem světla) potlačuje účinky barevné vady a antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat výrazně potlačují výskyt reflexů a závoje. Objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM obsahuje čtyři asférické optické členy a optický člen ze skel ED, které korigují nežádoucí vady zobrazení a zkreslení snímků s výsledným vyšším rozlišením a kontrastem obrazu. Oba objektivy jsou vybaveny systémem redukce vibrací Nikon (VR) pro ostré a nerozmazané snímky s vysokou brilancí v celém rozsahu ohniskových vzdáleností - zejména při fotografování s využitím delších časů závěrky.

Řada 1 NIKKOR
Objektivy 1 NIKKOR zachycují život s výjimečnou ostrostí. Malé rozměry objektivů 1 NIKKOR umožňují společně s přenosností, výkonem a rychlostí fotoaparátů Nikon 1 viditelně odlišit systém Nikon 1 od jiných produktů. Tyto objektivy jsou navrženy pro uživatele s aktivním životním stylem. Neustále se rozrůstající řada pokrývá široký rozsah motivů a všechny objektivy jsou optimalizovány pro záznam videosekvencí. Pro fotografy, kteří chtějí používat na svém fotoaparátu Nikon 1 objektivy NIKKOR s bajonetem Nikon F, je k dispozici adaptér bajonetu FT1.

Volitelné příslušenství:
Snímatelná patice pro montáž na stativ TR-N100: pro objektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm. Ideální při použití dlouhých expozic nebo pro fotografování za nízké hladiny osvětlení.

Pouzdra na objektivy: pro objektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm je k dispozici měkké pouzdro CL-N102 chránící objektiv před prachem a poškrábáním; pro objektiv 1 NIKKOR VR 10-30 mm f/3,5-5,6 PD-ZOOM je k dispozici měkké pouzdro CL-N101.

Dodávané příslušenství:
Bajonetová sluneční clona HB-N110: pro objektiv 1 NIKKOR VR 70-300 mm. Potlačuje vnikání parazitního světla do objektivu a minimalizuje výskyt závoje pro získání snímků s lepším kontrastem a sytostí barev.