Samyang není třeba dlouze představovat, za ta léta co na trhu působí měl možná každý fotograf tu čest si vyzkoušet některý z jeho objektivů. Z počátku Samyang vyráběl jen plně manuální objektivy bez AF a přenosu clony, do kterých za nějaký čas přidal trochu elektroniky a v posledních letech je už schopen vyrábět plnohodnotné objetivy s AF, které bezvadně komunikují s nejmodernějšími těly.
Jako poslední model objektivu představil Samyang širokoúhlý světelný objektiv pro fotoaparáty s bajonetem Canon RF 14mm f/2,8. Objektiv je vybaven automatickým ostřením a elektronicky nastavitelnou clonou. Vše je uloženo v odolné konstrukci objektivu, která je utěsněna proti prachu a vlhkosti.
Objektiv je určený pro plnoformátové fotoaparáty Canon s bajonetem RF na kterém vykreslují úhel záběru 113,9°.
O přesné a tiché ostření se stará lineární motor, který lze deaktivovat přepínačem na těle objektivu.
Konstrukce objektivu vychází z oblíbeného manuálního 14mm objektivu Samyang, který byl oceněn za svou ostrost a nízkou chromatickou aberaci. Nicméně k vylepšení optické soustavy ještě došlo a to za použití nejnovějších a nejlepších optických skel v kombinaci se 3 asférickémi členy, jedním HR členem, dvěma ED členy s nízkým rozptylem světla a konečnou úpravou Ultra Multi Coating (UMC), která zabraňuje vzniku odlesků.
Díky velkému prolnutí poslední čočky objektivu, není možné použití kruhových filtrů, Samyang to tak vyřešil zadním držákem želatinových filtrů.

A komu je objektiv určený?
Krajináři, fotografové architektury, milovníci noční fotografie, zkrátka pro každého, kdo ocení široký úhel záběru a skvělou ostrost.