Sony oficiálně vydalo aktualizaci firmwaru pro plnoformátový fotoaparát Sony Alpha A9, který přináší RealTime AF pro zvířata, intervalové snímání atd.

Firmware verze 6.00 tak splňuje slib Sony možnost použití fce Real-Time Eye pro zvířata i ve své vlajkové lodi bezzrcadlových fotoaparátů. Tato funkce bude v menu v nabídce autofokusu vedle fce Real-Time Eye pro lidi.
Sony A9 se tak zařadila k modelům A7R III a A7 III u kterých byla funkce sledování zvířecích očí představena.

Sony zároveň dodává, že sledování zvířecích očí po aktualizaci firmawaru u A9, nebude tak rychlé, jako funkce sledování lidských očí. Důvodem je mnoho dat při zpracování, každopádně i tak má být tato funkce velmi dobře použitelná.
Na stránkách Sony podpory se o případných neduzích můžete dočíst více.

Další novinkou v aktualizaci je intervalové snímání.
Můžete zachytit 1 až 9999 fotografií v intervalech 1 až 60 sekund. Nová funkce také zahrnuje nastavení citlivosti automatické expozice AE, kterou lze nastavit mezi vysokou, střední a nízkou, tak aby se zohlednili změny expozice během záznamu. Obrázky pak lze spojit do videa pomocí aplikace Sony Imaging Edge a sdílet je na youtube atp.

Nově také přibyla možnost výběru barvy rámečku ostření a dalších pár drobných oprav zabezpečující celkově bezproblémový chod Sony Alpha A9.

Nový firmware můžete stáhnou ze stránek Sony zde.